Rots & Water

Op onze school worden wekelijks Rots & Water trainingen gegeven aan alle kinderen.

Vanaf dat een kind naar school gaat, krijgt het ook een nieuwe sociale omgeving. Een omgeving waarin er van alles gebeurt, van verliefdheid tot ruzie, van lachen tot verdriet. De school ziet een taak om kinderen te begeleiden in deze ontwikkeling. Het leren van en met elkaar is een kern van ons onderwijs. Daarbij horen dan ook de manieren waarop je op een goede manier met elkaar samen bent. Vanaf schooljaar 2013 2014 zijn al onze teamleden geschoold in het geven van lessen ‘rots en water'.

In de Rots & Watertraining die we op onze scholen gebruiken, leren kinderen door middel van speelse activiteiten contact te maken met zichzelf en hun omgeving. Hierdoor leren zij hun eigen reacties en die van anderen beter kennen, begrijpen en beheersen.

Gedurende de veertig schoolweken zal er gewerkt worden aan 10 verschillende thema’s, 4 lessen/weken per thema. De lessen worden in principe gegeven door de eigen leerkracht. 1 a 2 keer per jaar zullen onze Rots & Watertrainers de klassen 9 weken trainen.

De thema’s die aan bod komen zijn:

Thema 1:  Gronden, centreren, focussen
Thema 2:  Ademkracht
Thema 3:  Rotshouding versus Waterhouding (fysiek)
Thema 4:  Voor jezelf en de ander opkomen
Thema 5:  Eigen keuzes maken
Thema 6:  Rots en Water in een gesprek
Thema 7:  Lichaamstaal
Thema 8:  Grenzen aanvoelen/aangeven
Thema 9:  Empathie en pesten
Thema 10: Samenwerken

www.rotsenwater.nl